+38 (067) 785-54-55 відділ продажів

+38 (067) 566-40-62 відділ постачання

Новини

МОЗ України прозвітує громадськості про свою діяльність за останні 2 місяці

 Під час прес-конференції у Кабінеті Міністрів України в.о. Міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець доповів громадськість про діяльність МОЗ України протягом останніх двох місяців. Одним із ключових досягнень МОЗ України Василь Лазоришинець назвав розблокування процедури державних закупівель ліків та виробів медичного призначення. За його словами, на 1 грудня 2014 року з 2,2 млрд грн., закладених у державному бюджеті на закупівлі, проведено торги на загальну суму понад 1,8 млрд грн. (81,8% від загальної суми), тоді як на 1 жовтня цей відсоток становив лише 2,9%.

Ще одним стратегічним напрямком роботи МОЗ України Василь Лазоришинець вважає плідну співпрацю з міжнародними організаціями, які надали лише гуманітарній допомозі на загальну суму понад 9900000 гривень та активізували в Україні запровадження низки проектів у сфері охорони здоров'я.

Зокрема, внаслідок переговорів із Євробюро ВООЗ Міністерство охорони здоров'я України залучило 3,5 млн канадських доларів на придбання вакцин, які будуть закуплені через ЮНІСЕФ. Глобальним Фондом до кінця року буде здійснено додаткову закупівлю дитячих форм ліків для ВІЛ-інфікованих дітей та протитуберкульозні препарати другої черги на загальну суму 5300000 американських доларів. Цих препаратів вистачить до квітня 2015 року, щоб забезпечити безперервність лікування ВІЛ-інфікованих дітей та дорослих.

Матеріал з порталу:  http://zdorov-info.com.ua/

Форма зворотнього зв'зку